Feyezan kanalında çalışma

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in büyük uğraşlar sonucu çözüme kavuşturduğu Feyezan Kanalı Islahı ve Peyzaj Projesi, çalışmaları tam gaz devam ediyor. Kentin en büyük sorunlarından biri olan Feyezan Kanalı’nda ekipler, Buluttepe Mahallesi ve Aşkarbeyli de iş makineleriyle ıslah çalışmalarını yürütürken, bir yandan da betonlama işlemleri gerçekleştiriliyor.

21 Ekim 2015 Çarşamba günü protokol mensuplarımızın ve İskenderun halkının yoğun katılımıyla düzenlenen törenle ıslahına ve peyzaj projesine başlanan Feyezan Kanalı’nda o günden bu yana çalışmalara aralıksız sürüyor. İskenderun’un 100 yıllık sorunu olan ve olası yağış ve sellerde kente büyük zarara uğratan Feyezan Kanalı’nın İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in gece gündüz yoğun gayretleri ve uğraşları sonucu ıslahına başlanırken, çözüme kavuşması içinde çalışmalar hız kazandı. Başkan Seyfi Dingil, Feyezan Kanalı’nın çalışmalarını zaman zaman yerinde denetleyip inceleyerek bilgi alırken, bir an önce bitirilmesi içinde tüm imkânlarını seferber ediyor. Buluttepe Mahallesi’nde ve Aşkarbeyli de dere içerisinde iş makineleri marifetiyle ıslah çalışmaları sürerken, bir yandan da kurutma için betonlama yapılıyor.

Feyezan Kanalı’nın ıslahıyla İskenderun’un kanayan yarasına neşter vurarak bu büyük sorunu çözüme kavuşturan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Söz verdiğimiz gibi, bütün projelerimizi hayata geçiriyoruz. Bilindiği gibi Feyezan Kanalı İskenderun’umuzun en büyük sorunlarından biriydi. İktidarımızın, özellikle Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başkanımızın destekleriyle Feyezan Kanalı’nı artık sorun olmaktan çıkardık. Yapacağımız peyzaj ve çeşitle proje çalışmalarımızla burası cazibe merkezi olacak. Feyezan Kanalı’nın bir an önce bitmesi için imkânlarımızın tamamını seferber ediyoruz. Yeni İskenderun için başlattığımız hizmet hamlelerimiz Feyezan Kanalı ile de bitmiyor. TOKİ ile ilgili zemin etüt ve mimari projeler tamamlandı, kamu yararını aldık, taslak projesi de sona erdi. En geç Şubat ayının sonunda TOKİ için kazma küreği vuracağız. Kentsel dönüşüm projesi ile ilgili yakın bir zamanda Numune Mahallesi’nden başlıyoruz. Halkımızla el ele vererek Yeni İskenderun’u hep birlikte inşa edeceğiz” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.