Nursan işçisi Külliye’de eylem yaptı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Payas Sanayi Bölgesinde demir-çelik sektöründe 30 yılı aşkın bir süredir üretim yapan Nursan Demir Çelik Fabrikasının kapanacağına ilişkin iddialarla ilgili gelişmeler süreci kaygıyla izleniyor.

nursan külliye (3)

İşçiler Payas Külliyesinde yaptıkları eylemde; fabrikanın bir an önce üretime başlamasını ve işlerine geri dönmek istediklerini kamuoyuna açıkladılar.

Payas Külliyesi’nin avlusunda toplanan İşçiler, fabrikaların üretiminin durdurulmasından kendilerini aileleri ile birlikte mağdur ettiğini söyledi. Şirket yetkililerinin üretime “var olan ekonomik zorluklar” nedeniyle ara verildiğini söylediğini aktaran işçiler, asıl nedenin “faturasız mal satışı nedeniyle verilen büyük para cezası” olduğunu iddia etti. İşçiler açıklamanın ardından fabrikanın yeniden üretime başlaması için imza kampanyası başlattı.nursan külliye (6)

Eyleme ve Türk Eğitim-Sen Payas temsilcilikleri ile Türk Metal Şube Başkanı Mevlüt Yıldız, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy  ve Emek Partisi Dörtyol İlçe Yönetimi destek verdi.nursan külliye (2)

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.