“Belediye Başkanı Seyfi Dingil Karayolları için park sözü verdin”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Altı mahallenin ortasında kalan Karayolları arazisinin İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in yeşil alanla donatılı sosyal tesislerine sahip park yapılacağını duyurması ardından da “rezerv alanı” olarak ilan edilmesi, son olarak da Hatay Valisi Ercan Topaca’nın sahile yapılacak camiinin temel atma töreninde Karayolları arazisine cami yapılacağına dair yaptığı açıklamanın ardından İskenderun’daki sivil toplum kuruluşları “KARAYOLLARI PARK OLSUN” diyerek alanlara çıktı.

Katılımcıların ellerinde “Park için buluştuk”, “sağlıklı temiz bir çevrede yaşamak en doğal hakkımız”, “Belediye Başkanı Seyfi Dingil Karayolları için park sözü verdin” şeklindeki mesajlar içeren dövizleri taşıması da dikkat çekti… Kitlesel protestoya yoldan geçen halk ve Fener Caddesi üzerinde ikamet eden sakinler de destek verdi.

Sosyal Haklar Derneği İskenderun Temsilcisi Av. Bülent Akbay, Karayolları protestosunda yaptığı konuşmada; “Belediye Başkanı Dingil’in bu en temel hakkımızı yok saymasına, bizlerin olan yeşil alanlarımızı bir oldubittiye getirerek imara açmasına izin vermeyeceğiz! Bir yanda termik santraller, bir yanda taş ocakları ve diğer bir yanda betonlaşma ile İskenderun’u adım adım yaşanmaz hale getiriyorlar. Çocuklarımız için bu kenti yaşanır kılmak zorundayız.” Dedi.

Karayolları ile ilgili gelişmelerin ardından konunun yargıya yansıdığını anımsatan Av. Bülent Akbay, Başkan Dingil’e: “BELEDİYE BAŞKANI DİNGİL’E SORUYORUZ. Mademki park yapmaya niyetlisiniz o halde neden “rezerv alanı ”ilan ettiniz? Mademki park yapılacak o halde neden betonlaşma esaslı ihale yapılıyor? Mademki park yapacaksınız neden hemen yapmıyorsunuz? Mademki park yapacaksınız neden imar için bazı iş adamlarıyla gizli toplantılar yapıyorsunuz? “ şeklinde seslendi. Kitlesel protesto açıklamasına bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri de katıldı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.