Başarılı işadamı Selim Kara son yolculuğuna uğurlanıyor

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Rusya Ulaştırma Bakanlığı’nın en prestijli ödüllerinden olan ‘Altın At Arabası’ ödülünü üst üste 3 kez alan  TBMM üstün hizmet madalyası sahibi HAS Turizm’in kurucuların Mehmet Selim Kara, 86 yaşında yaşamını yitirdi. Kara’nın cenazesi, bu gün Hatay’ın Samandağ İlçesi’nde toprağa verilecek.

Rusya’nın en prestijli ödülü

Hatay Samandağ doğumlu olan Mehmet Selim Kara, 1952’de ağabeyi İsmail Kara ile birlikte kamyondan bozma bir otobüs ile Antakya-Ceyhan-Adana-Tarsus-Mersin hattıyla taşımacılık sektörüne ilk adımını attı. Aradan geçen zamanda sektörde ilerleyen iki kardeş, 1975’te HAS Turizm’i kurdu. Zamanla Türkiye’nin hemen hemen her noktasında taşımacılık hizmet vermeye başlayan HAS Turizm, yurt dışında da başarılı taşımacılık faaliyetlerine imza attı.

1996’da ağabeyi İsmail Kara’yı kaybeden Mehmet Selim Kara, şirketi büyütmeye devam ederek Rusya Ulaştırma Bakanlığı’nın turizm sektöründe en prestijli ödülü olarak kabul edilen Altın At Arabası ödülü 2006, 2007 ve 2008’de üst üste 3 kez kazanma başarısı gösterdi. Mehmet Selim Kara, Ortadoğu, Afrika ve Rusya’da Türkiye’nin tanıtımına katkıda bulunmasından dolayı da 2008’de TBMM Üstün Hizmet Ödülü’ne layık görülmüştü.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.