Genç hafızlar ödüllendirildi

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hafız olmaya hak kazanan kız öğrenciler, ödüllendirildi.

Mustafa Yazıcı Kültür Konservatuarı’nda düzenlenen taç giyme ve belge takdim törenine İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Diyanet İşleri Başkanlığı Temsilcisi Adem Kaya, Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, İskenderun İlçe Müftüsü Mehmet Taştan, Kemal Seher Özkan Kur’an Kursu eğitimcileri, öğrenciler, veliler ve davetliler katıldı.

Katılımın yoğun olduğu ve duygu selinin yaşandığı taç giyme töreninde eğitimlerini başarı ile tamamlayan ve hafız olmaya hak kazanan 11 öğrencimize İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil tarafından hediye takdim edildi.

Törende hafızlarımıza, onları yetiştiren ailelerine ve davetlilere hitaben konuşma yapan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “İskenderun’a Kur’anın nuru ve bereketi yağıyor. İskenderun, 11 hafız yavrumuzu yetiştirmiş olmakla Kur’ana olan muhabbetini ve bağlılığını bir kez daha ortaya koymuştur. Asırlarca Kur’anın izinde ve rehberliğinde yönünü belirleyen ecdadımız bu mübarek kitabı hem okuyarak, hem de anlamaya çalışarak Peygamber Efendimizin ümmeti olmaya layık olmak için büyük gayret sarf etmiştir. Allah’ın dinine, kitabına, Peygamberine, kullarına hizmet etmek şereflerin en büyüğüdür” dedi. Başkan Seyfi Dingil, hafızlık eğitimini tamamlayan kız öğrencilerimizi ve onları yetiştiren öğreticilerini tebrik edip, bu güzel neticeleri veren, kurslarımıza yardımda bulunanlara teşekkür ederek konuşmasını bitirdi. Tören hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.