“Türkmen Dağı Hatay’ın Çanakkalesi’dir”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay’ın Yayladağı ilçesinde AK Parti Hatay Gençlik Kolları Başkanı Ramazan Alpaslan ve partili gençler, Suriye’de Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik saldırıları protesto ederek Türkmen Dağı’nın Hatay’ın Çanakkale’si olduğunu vurguladı.

AK Parti Hatay Gençlik Kolları üyeleri, Suriye rejiminin Türkmen köylerine yönelik kara harekatına tepki göstermek için “Türkmenler yalnız değildir”, “Mazlumun yanında, zalimin karşısındayız” yazılı pankartlarla Yayladağı Merkez Camisi önünde toplandı.

AK Parti Hatay Gençlik Kolları Başkanı Ramazan Alpaslan, yaptığı açıklamada, sivillere, masumlara doğrultulan her namlunun karşısında duran AK Parti gençleri olarak ilçeye geldiklerini söyledi.

Suriye rejimi milislerinin, insanları diri diri toprağa gömdüğünü, çocuk, kadın, yaşlı demeden masum insanların üzerine bomba yağdırdığını ifade eden Alpaslan, şunları belirtti:

“Biz, dünyanın her köşesinde dini, dili, ırkı ve mezhebi ne olursa olsun, mazlumların ve masumların yanında bir anlayışın evlatları olarak bugün de aynı kararlılıkla buradayız. Türkmen Dağı, Hatay’ın Çanakkale’sidir. Bizimle aynı dili konuşan, aynı coğrafyada yaşayan, akrabamız Türkmen kardeşlerimizin acılarını paylaşmaya geldik. Bu vesileyle zalim Esed’i bir kez daha uyarıyoruz. Hatay’ın Çanakkale’si, Türkmen Dağı’ndaki yetim, öksüz sabilerin kalbidir. Orada şehadet eden Mehmetlerin, Selamilerin, İmadların, Kalenderlerin, Ekremlerin ruhudur. Bu ruhu incitmeyin.”Protesto çevre ilçelerden katılımla da güçlendirildi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.