“Teknolojinin Sağladığı Kolaylık, Yabancılaşmayı Tetikliyor”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Defne Belediyesinin katkılarıyla, Akdeniz Arap Dili ve Kültürü Enstitüsü ile ortak gerçekleştirilen, ailelere yönelik , “Teknolojinin Çocuklar ve Gençler Üzerindeki Olumsuz Etkileri” konulu bir panel düzenlendi.

Düzenlenen bu panelde bilgilendirme sunumu yapan Uzm. Psikolojik Danışman Süheyla Orçin, çocuklar ve gençler için güvenli internet kullanımı konusunda aileleri aydınlattı.

Yapılan bilgilendirme sunumlarının ardından, panele yoğun katılım sağlayan Defne’li vatandaşların sorularıyla devam eden toplantıda, internet bağımlılığının belirtileri, nedenleri ve çözüm yollarına ilişkin vurgu yapıldı.

Panelist Uzm. Psikolojik Danışman Süheyla Orçin, sunuma ek olarak yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “Teknoloji birçok kolaylığı hayatımıza soktuğu gibi yabancılaşmayı ve yalnızlaşmayı da beraberinde getiriyor. Gençlerimizi ve Çocuklarımızı sosyal etkinliklere yönlendirerek bireysel gelişimlerine katkıda bulunmalıyız. Defne Belediyesi bu konuda örnek bir çalışma içinde Harbiye Mahallesinde açmış olduğu Gençlik kültür ve sanat evinde Bağlama, Gitar, Resim, karikatür, Arapça, Matematik gibi kurslarla hem gençlere yeni bir sosyal çevre kazandırıyor, hem gelişimlerine katkıda bulunuyor. Bu ücretsiz kurslara gençlerimizi ve çocuklarımızı yönlendirmek onların saatlerce internet başında geçirdikleri verimsiz zamanı verimli bir hale getirecektir.” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.