“Siyasi istikrar ekonomik istikrarın devamını getirecek”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Baysal döviz yetkilisi Mehmet Kadir Baysal güvenilir ve temiz ticaret yönünde sektör olarak bölgede enlerin arasında olduklarını iddia etti.

Döviz piyasasının yanı sıra narenciye üretimi, inşaat ve Demirçelik sektörün de yer alan Baysal ailesi, içinde bulunulan ekonomide, kısa vadede yatırım yapmayı düşünenlere uyarıda bulundu. Türkiye’de olduğu gibi İskenderun’da da en fazla inşaat sektörüne yatırım yapıldığını belirten Mehmet Kadir Baysal, yatırım yapmayı düşünenlerin ellerindeki varlıklarını bekletmeleri gerektiğini ve uzun vadede döviz yatırımı yapmalarını önerdi.

1 Kasım 26. Dönem milletvekili seçimlerinin dövizi etkilediğini söyleyen Baysal; “Seçimden sonra döviz kurları düştü. Fed’ in faiz arttırımı kurları tekrar yükseltti. Bu yükselişin azalacağını düşünüyoruz. Yön hep aşağıya olacak. Siyasi istikrar ekonomik istikrarın devamını getirecek. Düşük faiz düşük enflasyon düşük döviz kuru beklentilerimiz var.” Açıklamalarında bulundu.

3 yıldır ülkemizde barınan Suriyeli vatandaşlarında istihdam ettiğini, az da olsa piyasadaki varlıklarını inkâr edemeyeceklerini ifade eden Baysal; “Ekonomide onlarında artık bir yeri var. ”dedi.

İleriye dönük düşüncelerini de açıklayan Baysal döviz yetkilisi Mehmet Kadir Baysal “ilerisi için bizleri güzel günlerin beklediğini düşünüyoruz.” diye konuştu.

DSCF8683

 

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.