“Çelik ve Yaşam” Heykel Sergisi

Published on:  /   Yorum yapılmamış

 

Ersem Manisa

Ülkemiz sanayisine ve kalkınmasına 50 yıldır önemli katkılarda bulunan Erdemir Grubu, Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan Çelik Servis Merkezi’ni 12 Kasım 2015 tarihinde gerçekleşen müşteri buluşmasında, “Çelik ve Yaşam” Heykel Sergisi ile klasik müzik dinletisi eşliğinde hizmete açtı. Türkiye’nin 4 farklı bölgesindeki Çelik Servis Merkezleri ile müşteri odaklı çözümler sunan Erdemir Grubu, ülkemizin çeşitli stratejik bölgelerindeki çelik servis merkezleri ile otomotiv ana ve yan sanayi, beyaz eşya sektörü, ısı sanayi, imalat sanayi ve daha birçok sektöre bulundukları bölgelerde hizmet sunmaya devam edecek. Erdemir Çelik Servis Merkezleri ile Erdemir Grubu, sadece ana hammadde üreten çelik tedarikçisi olmak yerine, müşteri ihtiyacına yönelik stoklama, hassas ve uygun ebatlama (kesme, dilme vb.) hizmetleri ile müşterilerine geniş yelpazede, etkin çözümler sunan bir iş ortağı olmanın haklı gururunu yaşıyor.

Ersem Manisa AçılışErdemir Grubu’nun kalitesi ve güvencesiyle hizmet verecek olan Erdemir Çelik Servis Merkezi Manisa Tesisleri, 70 dönüm açık, 25 dönüm kapalı alanı ile Türkiye Çelik Servis Merkezleri arasında en büyük işletme olarak ülkemiz ve bölge sanayiine katkıda bulunacak. Ayrıca Manisa tesisi bünyesinde barındırdığı ekipman ve donanımlar ile de ülkemizin en modern çelik servis merkezi olarak hizmet verecek. Manisa Çelik Servis Merkezi yüksek kalitede üretim yapan bir hat ile yıllık 150.000 ton/yıl kapasite ile soğuk dilme hizmetinde bulunacak ve tesis ayrıca 40 bin ton kapalı stok alanına sahip. Tesislerde devreye aldığı soğuk dilme hattı ile toplam yatırımın ilk fazını tamamlayan Erdemir Grubu, önümüzdeki dönemde yeni ilave hatları devreye almayı planlıyor. Erdemir Çelik Servis Merkezleri ile birlikte kullanıcının ihtiyacına yönelik hassas toleranslarda özel üretim gerçekleştiren Erdemir Grubu, Manisa’da faaliyete geçirdiği yeni tesisi ile bölgedeki ürün tedarik zincirinin önemli bir halkası olacak.

Ersem Manisa Açılış 3Erdemir Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır, ilki 2002 yılında hizmete giren Çelik Servis Merkezleri yatırımlarıyla ilgili olarak Gebze, Ereğli, İskenderun Çelik Servis Merkezleri’nin ardından Manisa’da faaliyete geçirdikleri çelik servis merkezi ile müşteri odaklı, rekabetçi ve çevik bir yapıya dönüştüklerini, 2020 için belirledikleri “Dünya klasında şirket olma” vizyonu ile “Müşterilerinin güvenilir çözüm ortağı olmak” hedeflerine uyumlu atılımlara devam ettiklerini dile getirdi.

Ali Pandır, açılış konuşmasında dünyada iç taleplerinin üzerinde çelik üreten Çin, Rusya vb. ülkelerin başta Türkiye olmak üzere diğer ülkelere dampingli satış yaptığı ve döviz kurlarındaki dalgalanmaların yoğun olduğu ve nihai ürün fiyatlarının neredeyse maliyetin altına indiği bu zorlu döneme rağmen, uzun vadeli düşünerek iki yıl önce temelini attıkları bu yeni tesisi 27 milyon dolar değerinde bir yatırım ile hayata geçirdiklerini belirtti.

Ersem Manisa Açılış 2

Çin, Rusya ve Ukrayna gibi kendi hammadde kaynaklarına sahip olan, buna ilave olarak örtülü devlet desteklerinden yararlanan veya Türkiye’de dampingli fiyatlarla satış yapan pek çok yabancı çelik üreticisinin de içinde bulunduğumuz koşullardan etkilenerek kapasitelerini dolduramadığını sözlerine ekleyen Pandır, Çin, Rusya ve Ukrayna menşeili ithalatın zararına fiyatlarla Türkiye pazarına girmesiyle haksız rekabet ortamı oluşturduğunu belirtti.

Türkiye’nin dış ticareti incelendiğinde, yassı çelik ithalat ve ihracat verilerinde ciddi bir dengesizlik olduğunu sözlerine ekleyen Ali Pandır, yassı çelikte 2015 yılının 9 ayında 1,8 milyon ton ihracata karşılık 6,3 milyon ton ithalatın gerçekleştiğini belirtti. Dünya Çelik Birliği’nin (WSA) belirlediği yaşanabilirlik sınırının %75 olduğunu, ancak aynı dönemde ülkemizde tüketilen yassı çeliğin %50’sinin ithalat yoluyla karşılandığını bu durumun %56 yerli kapasite kullanımına neden olduğunu ifade etti. Bu durumun sadece çelik üreticilerini değil, Türkiye sanayisi ve ekonomisi için de büyük zararlara yol açtığını vurguladı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.