Başkan Savaş AB Destekli Projeyi İmzaladı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, kadınların eşit yurttaş olmasını sağlayacak AB destekli protokole imza attı.

“Avrupa Birliği (AB) Sivil Toplum Diyaloğu 3” kapsamında TR2010/0135.01-01/056 numaralı FLOWER-Kadınların Etkin Katılımı için Yerel Fırsatların Geliştirilmesi Projesi kapsamında, katılımcı demokrasi mekanizmalarının sürdürülebilirliğini sağlamak için Sivil Toplum Kuruluşları’nın (STK)  kapasitelerinin geliştirilmesi; kadınların kamusal ve politik hayata katılımlarının artırılması, katılımcı karar verme süreçlerini ve kadınların politik ve toplumsal hayata katılımını geliştirebilmek için bilgi ve kapasite oluşturmak ile Türkiye ve AB’deki STK’lar arasında iletişim ağı kurmak, işbirliğini güçlendirmek amaçlarıyla hazırlanan geniş katılımlı bir protokol ile Başkan Savaş’ı ziyaret eden başta Yeşilpınar Kadınları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olmak üzere Hatay’da faaliyet gösteren STK ve Kadın Dayanışma Dernek üyeleri,  geliştirilen proje ile Hatay’ın “Kadın Dostu” şehir olma yolunda önemli bir mesafe kat edeceğini ifade ettiler.

HATAY BU İMZA İLE KADIN DOSTU ŞEHİR OLMA YOLUNDA ÖNEMLİ BİR ADIM ATTI

Gerçekleşen ziyarette protokolün önemi hakkında Başkan Savaş’ı bilgilendiren projenin Hatay ayağı olan Yeşilpınar Kadınları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adına Meryem Kılıç ile Şehir ve Bölge Plancısı Duygu Çalış ile bu protokole destek veren başta TMMOB ve Hatay’daki Kadın Dayanışma Dernek temsilcileri,  politika üretim süreci ve aktif vatandaşlığın önemine ilişkin farkındalığı artırmak amacıyla yapmış oldukları çalışmalar doğrultusunda sorunların tespiti sonrasında Başkan Savaş’ın desteğini alarak yola devam etmek istediklerini kaydettiler.

BAŞKAN SAVAŞ: KADINLAR EŞİT YURTTAŞLIK TEMELİNDE YAŞAMLARINI İDAME ETTİREBİLMELİ

Başkan Savaş, kadınların sorunlarını kadın örgütleri ile tespit ederek sorunların çözümü için kadın dayanışma evlerinin, yaşlı bakım evlerinin ve çocuk bakım merkezlerinin kurulması yönünde destek isteyen Kılıç ve Çalış ile bu çalışmaların Hatay’da hayat bulmasında emek eden STK’lara elden gelebilecek her türlü desteğin sağlanacağını ifade etti.

Kadın olgusunun öncelikle toplum tarafından eşit yurttaşlık temelinde değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Savaş, bu bağlamda çoğu zaman ikinci sınıf yurttaş muamelesine maruz kalan kadınların söz konusu haksız muameleler karşısında savunmasız bırakılmaması gerektiğine olan inancını dile getirdi.

Gerçekleşen toplantının sonunda Başkan Savaş, kadınların sorunlarını görünür kılmak, bu kapsamda kamuoyu oluşturmak, yapılacak kampanyalar ve çalışmalar için sorunları konuşmak, tartışmak, çözüm önerileri üretmek ve iletişim içerisinde olmayı içeren protokolü imzalayarak, protokolün Hatay’da imzalanmasında emek eden tüm STK  temsilcileri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.