“Atam; seni hiç unutmadık ki hatırlayalım”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 77. Yıldönümü’nde Arsuz’da da büyük bir şükran, minnet ve saygıyla anıldı.

Gökmeydan Atatürk Anıt Alanı’nda düzenlenen çelenk sunma töreninin ardından, Naci Uyar Anadolu Lisesi’nde devam anma programında, öğrenci ve öğretmenler Onuncu Yıl Nutku’nda el yazısıyla yazıp, sonradan üstünü çizdiği “Beni hatırlayınız” cümlesine istinaden “Atam; seni hiç unutmadık ki hatırlayalım” sözleriyle Ata’ya bağlılıklarını dile getirdi.

Törenlere yoğun katılım

Törenlere, Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal, Arsuz Garnizon Komutanı Deniz Albay Ahmet Özturşucu, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz İlçe Jandarma Komutanı Nadir Bilbay, Arsuz İlçe Emniyet Müdürü Halil Karabacak, Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Tanın, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan, okul müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ata’nın aramızdan ayrılış saati olan 09.05’te siren sesleri eşliğinde iki dakikalık saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve bayrakların yarıya çekilmesinin ardından

Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal, Arsuz Garnizon Komutanı Deniz Albay Ahmet Özturşucu ve Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha Ata’nın huzuruna çelenk sundu.

Deniz Piyade Asteğmen Muharrem Dayıoğlu’nun Atatürk’ün askeri yönünü anlatan konuşmasının ardından törenler Naci Uyar Anadolu Lisesi’nde devam etti.

10 kasım

 “İzindeyiz”

Naci Uyar Anadolu Lisesi’nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Okul Müdürü Hülya Peköz yaptı.

Atatürk’ün emanetini gelecek çağlara ve nesillere ulaştırmak için O’nun ortaya koyduğu milli hedef ve stratejilerin hatırlanması ve verdiği çabanın değerinin çok iyi bilinmesi gerektiğini söyleyen Peköz, “Uygarlık yolunda ilerlediğimiz 21. yüzyılda ileriyi görebilen ve daha ileriye gitmeyi amaçlayan nesiller yetiştirmek, Mustafa Kemal gibi düşünebilmenin ilk adımıdır. Bu adımı atarken, yeni neslin geçmişini iyi bilmesi ve özümsemesi gerekmektedir. Bunun içindir ki her fert üzerine düşen sorumluluğun bilincinde olmalıdır. Yalnızca 10 Kasım’lar değil, düşünce ufkumuzda Atatürk’ün mücadele azmi, bizlere yüklediği sorumluluklar ve gösterdiği hedefler asla unutulmamalıdır” dedi.

Naci Uyar Anadolu Lisesi öğrencilerinin başarıyla sergilediği “İzindeyiz” ve “Atatürk’ten son mektup” adlı sunumun ardından sahnelenen oratoryo katılımcılara duygu dolu anlar yaşatırken, öğrenciler “Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak, Mustafa Kemal Atatürk olmak demektir” mesajı verdi.

10 kasım1

Öğrencilerin duygulandıran anma töreni, müzik öğretmenleri eşliğinde okul korosunun Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirmesiyle son buldu.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.