Mv. Öntürk; ” Gazi M.Kemal Atatürk’ ü rahmetle anıyorum”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Ak Parti Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk, Atatürk ün 77. ölüm yıldönümü münasebetiyle yayımladığı mesajda, Mustafa Kemal Atatürk ün ;” Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” sözünü hatırlatarak bu sözün Cumhuriyetin varlığı açısından güven kaynağı olduğunu ifade etti.

Ak Parti mv. Öntürk, “Mustafa Kemal Atatürk; Türk tarihinin bu zamana kadar gördüğü en büyük devlet adamı ve komutanlardan birisi olarak, azim ve kararlılık içinde, en imkansız zamanlarda bile nelerin yapılabileceğini en iyi şekilde gösteren büyük bir dehadır. Zor şartlarda bu aziz vatanı Türk Milletine emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları bu mücadele sonunda Türk Milleti’nin karakteristik yapısına en uygun olan Cumhuriyeti emanet etmişlerdir. Gazi  Mustafa Kemal Atatürk, kendisini aziz milletimize adamış, bağımsızlık ve hürriyet yolunda karşısına çıkan bütün engelleri aşarak, kısa hayatına sığdırdığı büyük başarılarla başka milletlere de örnek olmuş, milletimizin her alanda yükselmesi için yılmadan çaba göstermiş tarihi bir kişiliktir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 77. yılını idrak ederken, rahmet, şükran ve minnetle anıyor, başta silah arkadaşları başta olmak üzere bütün şehitlerimize Allah’tan Rahmet diliyor, ruhları şad, mekanları cennet olsun diyorum” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.