TGC Başkanı Olcayto: “ Basın özgürlüğü mücadelemiz sürecek”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

 

İSTANBUL – Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) Konrad Adenauer Stiftung (KAS) Türkiye Temsilciliği ile birlikte düzenlediği “Gazetecilikte Özeleştiri ve Yerel Gazetelerin karşılaştığı Zorluklar” başlıklı 11. Alman –Türk yerel gazetecilik semineri tamamlandı.

Seminerde; Türkiye ve Almanya’da gazetecilerin karşılaştığı zorluklardan yasal haklarına, basın özgürlüğünden mesleğin geleceğine kadar birbirinden önemli konular ele alındı. Cağaloğlu’nda bulunan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Burhan Felek Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminer kapsamında 5 panel düzenlendi. 2 gün süren seminere; Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, Genel Sekreter Sibel Güneş, Genel Sekreter Yardımcısı Niyazi Dalyancı, Konrad Adenauer Stiftung (KAS) Türkiye Temsilcisi Dr. Colin Dürkop, Konrad Adenauer Stiftung Gazetecileri Destekleme Birimi Başkanı Dr. Marcus Nicolini’nin, Gazeteci Serpil Korkmaz ve 2011-2014 yılları arasında düzenlenen haber yarışmasında TGC ve KAS’dan ödül alan gazetecilerin de katıldığı seminer programı yoğun geçti.

Seminerin kapanış ve konferans değerlendirmesini Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı (TGC) Turgay Olcayto, Konrad Adenauer Stiftung Derneği Türkiye Temsilcisi (KAS) Dr. Colin Dürkop, Konrad Adenauer Stiftung Gazetecileri Destekleme Birimi Başkanı Dr. Marcus Nicolini yaptı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı (TGC) Turgay Olcayto, kapanış değerlendirmesinde şunları söyledi:

turgay olcayto

“11. Alman –Türk Semineri’nde meslektaşlarımızın bilgilerinin paylaşıldığı güzel bir platform oluştu. Gazetecilerin halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için çalışırken yaşadıkları sorunlar ele alındı. Basın ve düşünceyi ifade özgürlüğü önündeki engellerin kaldırılması için neler yapılması gerektiği konuşuldu. Adaletin olmadığı, hukukun yerleşmediği, hukukun ortadan kalktığı günlerde basın özgürlüğünden söz etmenin imkanı yok. 1 Kasım seçimleri ne getirir bilemiyoruz. Ama ne getirirse getirsin Türkiye’de halkın haber alma kanallarını, doğruları öğrenme kanalarını açık tutma yolunda mücadelemizi sürdüreceğiz.”

 Dr. Colin Durkop: Umudumuzu Hiçbir Zaman Kaybetmemeliyiz

Konrad Adenauer Stiftung Derneği Türkiye Temsilcisi (KAS) Dr. Colin Dürkop, 11. Alman –Türk Yerel Gazetecilik Semineri katılımcılarına desteklerinden dolayı teşekkür ederek sözlerine başladı. Türkiye’de basının içinde bulunduğu durumu değerlendiren Dürkop, şöyle dedi:

“Her zaman umutlu olmalıyız. Geleceğe umutla bakmalıyız. Türkiye önümüzdeki günlerde seçime gidecek. Bundan sonra yapacağımız seminerlerimizin daha iyi atmosferlerde olacağını düşünüyorum. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim.”

 Dr. Marcus Nıcolını: Gazeteciler Yeniliklere Açık Olmalı

Konrad Adenauer Stiftung Gazetecileri Destekleme Birimi Başkanı Dr. Marcus Nicolini “Üniversite Eğitimine Paralel Gazetecilik Eğitimi” isimli sunumunda şu konulara dikkat çekti:

“Dünyanın her yerinde gazetecilik okulları bulunuyor. Genelde tam zamanlı eğitimler veriliyor. Bunlar gençleri eğitmek konusunda kararlı olan kurumlar. Sarı basın kartı almak için sınavdan geçmeniz gerekmiyor. Gazeteciliğin prestiji Almanya’da çok yüksek değildir. Ama yazı işlerinde görev alabilmek için eğitim gerekiyor. Gazetecilerin kendilerini çok iyi yetiştirmeleri gerekiyor. Meslekleri gereği eksiklerini tamamlamaları, öğrenmeye, yeniliklere açık olmaları gerekiyor.”

tgc

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.