İGC’de “Güç Kazandı”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Serpil Korkmaz fark yarattı

Seçime 24 saatten az bir süre olmasına rağmen “Fark yaratmak” için yola çıktığını belirten Serpil Korkmaz, İGC’nin getirim kapısı olmadığını, kendisinin de makam ve koltuk sevdalısı olmadığını belirterek İskenderun’daki gazeteci örgütlenmesine bakıldığında dört ayrı grubun varlığına işaret ederek “Biz isterdik ki; arkadaşlarımız-abilerimiz Cevdet Uygun’ u, Bahri Polat’ ı, Erdal Yılmaz’ ı, Nihat Durmuş’ u, Sabriye Sönmez’ i de burada bu çatıda görelim. Biz biliyoruz ki; birlik ve beraberlik çok daha güzellikleri getirecektir. Çok güzel bir binamız var. Burada görüntü var ses yok. Bu güzel binada bu güne kadar mesleki eğitimler, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle sohbet toplantıları yapılmadı. Bu gün gazeteciler siyasi düşünceleriyle, inançlarıyla, yaşam tarzlarıyla, giyim kuşamları ile ölçülmeye çalışılıyor. Bunun örneklerini ülke genelinde olduğu gibi İskenderun da görüp yaşıyoruz. Bizler gazeteciyiz. Bir gazeteciyi, siyasi düşüncesiyle, inancıyla, kalemiyle asla yargılamayacağız. Genç gazeteci arkadaşlarımıza yönelik mesleki eğitim projeleri, cemiyetimizin üyelerine yönelik geziler, iş dünyası ve STK temsilcileri ile bu cemiyetin çatısı altında sohbet toplantıları düzenleyip beyin fırtınaları yaratmak için yola çıktık. Çıktığımız bu yolda; düne kadar tek liste olduğu için aranıp görüşleri alınmayan cemiyetimizin üyesi arkadaşlarımızın geç de olsa aranmasına şahit olmamız ve bu genç arkadaşlarımıza “ evet bu cemiyetin bizde üyesiymişiz. Tek liste iken aranmadık. İkinci liste çıkınca karşı listede çalışan arkadaşlarımız bizleri aradılar. Bizleri ikinci liste ile fark ettiler” demeleri yaptığımız oluşumun meyvelerini daha yolun başında görmemizi sağladı.

Evet, biz bu davranışımızla listedeki arkadaşlarımıza ayna tuttuk. Kendilerini ve çevrelerini görmelerini sağladık…  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla sosyal paylaşım sitesinde paylaştığım “ Ver elini Cumhuriyet, gelecek güzel günler bizi bekliyor.” Sözünü bugün bu kongrede söylüyorum. Ver elini kardeşim gelecek güzel günler İGC’ yi bekliyor.” dedi ve sözlerini “Güç kazandı.” diyerek tamamladı.

İGC’de yeni yönetim

Yaşar Güllü ve Ömer Soylu kâtip üyeliğinde Hamit Saçar başkanlığındaki divana Veysel Cıncık ve Serpil Korkmaz birer yönetim listesi sundu. Veysel Cıncık, Hamit Saçar, Selami Ergüven, Diyap Atar, Ömer Soylu, Sabahattin Uygun, Yılmaz Akpınar, Hilmi Diken, Gökhan Gökpınar, Denetim Kurulu Yaşar Güllü, Seyfettin Aslan, Mustafa Topal, Disiplin Kurulu’nda Dilek Yıldırım, Nilay Uygun, İbrahim Halil Açıkdaş’dan oluşurken Federasyon Delegeliklerine ise Veysel Cıncık, Hamit Saçar, Sabahattin Uygun’un adı yer aldı.

İGC Başkanlığına seçilen Veysel Cıncık, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ne üye olan ancak gazetecilik mesleğini icra etmeyenleri üyelikten düşüreceğini, İskenderun’da gazetecilik yapan isimleri cemiyete üye yapacağını, gazeteci üyelerle de genel kurula gideceklerini, gazetecileri ev sahibi yapacaklarını söyledi.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.