İskenderunlu Genç Yönetmene Ödül Yağmuru

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Afyon Kocatepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi İskenderunlu Yasin Sağlam’ın, 2014 yılında çektiği 59 saniyelik Denge isimli deneysel kategorideki filmi, son olarak Selçuk Üniversitesi (SÜ) İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen 15. KISA-CA Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali’nde Deneysel Kategorisinde Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.

İskendrunlu genç yönetmene ödül yağmuru  (2)

Daha önce Silhouette Ulusal Kısa Film Festivali, Deneysel Dalı, En İyi Film Ödülü kazanan ve 18. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nde ve TÜSİAD Kısa Filmleri Bölümü’nde gösterilen Denge, yurtiçi ve yurtdışından 300’e yakın kısa filmin başvuru yaptığı festivalde 57 film ön değerlendirmeden de ödül aldı.

Ödüller 4 kategoride verildi 

Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen festivalin ödül törenine Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kalender, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Kadir Canöz ve Doç. Dr. Ahmet Tarhan, İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı ve Festival Yöneticisi Prof. Dr. Aytekin Can, jüri üyesi sanatçılar, yönetmenler, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Festivalin açılış konuşmalarının ardından 4 kategoride dereceye giren filmlerin yönetmenleri ödüllerini jüri üyeleri ve protokol üyelerinin elinden aldı. Ayrıca festivalde ödül alan filmlerin yönetmenlerine Selçuklu Belediyesi tarafından kamera hediye edildi.

Yasin Sağlam’ın Denge’si 17 filmle yarıştı

Festivalde Kurmaca kategorisinde bu yıl 13 film ön elemeyi geçerek jüri değerlendirmesiyle dereceye girenler ödüllendirildi. Deneysel Kategorisinde ise 17 film ön elemeden geçerek jüri değerlendirmesiyle ödüle layık görüldü. En İyi Deneysel Film Ödülü’nü Yönetmenliğini Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Ezgi Büşra Çınar’ın yaptığı ‘Enkaz’, Prof. Dr. Alim Şerif Onaran Özel Ödülü’nü yönetmenliğini Dhaka Üniversitesi’nden Ahmed Salekin’nin yaptığı ‘Zemin’ ve Jüri Özel Ödülü’nü ise Yönetmenliğini Afyon Kocatepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Yasin Sağlam’ın yaptığı ‘Denge’ isimli film aldı.

İskendrunlu genç yönetmene ödül yağmuru  (1)

Animasyon Kategorisinde ise En İyi Animasyon Film Ödülü’nü Yönetmenliğini Yaşar Üniversitesi’nden Burak Varlık’ın yaptığı ‘Habitatsız’ aldı.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.