Hatay’da Sonuçlar Değişmedi

Published on:  /   Yorum yapılmamış

1 Kasım Pazar günü seçim sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, tüm Türkiye de olduğu gibi Hatay halkı da sonuçlara odaklandı.

1 Kasım 26. dönem milletvekilliği seçimlerinde, Hatay ilinde sandığa giden seçmenler üçüncü dönem de Ak Parti’yi iktidar yaptı. Seçim sonucunda, AK Parti, CHP VE MHP vekil sayılarının değişmemesiyle birlikte,  Ak Parti ve MHP’de birer yeni vekil Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girdi.

992.286 seçmeni bulunan Hatay’da 2.999 sandıkta, 850.664 seçmen oy kullandı, katılım oranı : % 86,96 olduğu öğrenildi.

Hatay genelinde kesin olmayan sonuçlara göre; Ak parti %43,18, CHP %36,12, MHP %12,31, HDP % 6,75, SADET %0,45 oranında.

İl genelinde açılan sadıklardaki sayımlara göre kesin olmayan sonuçlara göre ise; Ak parti 367.934 oy, CHP 307.803 oy, MHP 104.870 oy, HDP 57.533 oy, SADET Partisi 3.807 oy aldı.

Hatay’ı 26. Dönem TBMM’de temsil edecek Milletvekilleri kesin olmayan sonuçlara göre Ak Parti: Adem Yeşildal, Orhan Karasayar, Mehmet Öntürk, Fevzi Şanverdi ve Hacı Bayram Türkoğlu. CHP: Hilmi Yarayıcı, Mevlüt Dudu, Serkan Topal, Birol Ertem. MHP: Mehmet Necmettin Ahrazoğlu oldu.

Bu sonuç ile Hatay’da üç partinin üç dönemdir milletvekili sayısı 5, 4,1 dizilimi değişmedi. 7 Haziran seçimlerinde parlamentoya giren CHP’nin 4 vekili bir dönem daha görev yapmaya hak kazandı. 7 Haziran’da vekil seçilen Şefik Çirkin’in MHP’li bu kez TBMM’ye Mehmet Necmettin Ahrazoğlu’nu gönderdi. Ak Partide de 7 Haziran’da genç yaşta vekil seçilen Mehmet Alğan’ın yerine daha önce Milletvekilliği yapmış Fevzi Şanverdi’nin dışında bir değişiklik olmadı.

 

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.