GAİB Başkanı Çıkmaz Ekonomiyi İşaret Etti

Published on:  /   Yorum yapılmamış

1 Kasım Pazar günü gerçekleşen 26. Dönem genel seçimlerini değerlendiren GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz milli iradenin verdiği kararın huzur ve istikrar yönünde olduğunu belirterek bundan sonraki süreçte Türkiye’nin geleceğinin düşünüldüğü gündemler oluşturulması gerektiğini savundu.

GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz seçim sonuçlarını değerlendirdiği yazılı açıklamasında Türkiye’nin 1 Kasım’da birlik ve beraberlik içerisinde, huzur içerisinde seçime giderek iradesini sandığı yansıttığını belirterek; “ Milletimiz Türkiye’nin huzur ve istikrarı yönünde bir karar vererek güçlü bir siyasi iradenin oluşmasını desteklemiştir. Türkiye gündeminde bundan sonra ekonomi ve ekonomik istikrarın öncelikli konular arasında yer alması hepimizin ortak isteğidir. Göreve gelecek olan yeni hükümetten en büyük beklentimiz şüphesiz ihracat odaklı bir büyüme modelini gündemine alarak bunun sağlanabilmesiyle ilgili yol haritasının gözden geçirilmesi ve uygulamaya konulmasıdır. Şüphesiz Gaziantep ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ihracat kültürünün geliştiği ve yerleştiği bir merkez konumunda olup ülke kalkınmasına yönelik gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerimizin bu yol haritası doğrultusunda şekillenmesi gerekir. Bunun için özellikle önümüzdeki süreçlerde gerek hükümetin gerekse firmalarımızın önceliği inovasyon, Ar-Ge, tasarım ve markalaşmayı merkeze alarak eğitimi öne çıkaran, yüksek katma değer odaklı, bilgi ve teknoloji ihraç edebileceğimiz gelişmelerin önünü açacak politikaların geliştirilmesi ve bu konuların öncelikli gündemimizi oluşturması olmalıdır. Türkiye’yi diğer ülkelerden farklı ve zengin kılan en önemli özelliklerden biriside genç ve dinamik bir nüfus yapısına sahip olmasıdır. Bu hedefler doğrultusunda genç nüfusumuzun doğru yetiştirilmesini sağlayacak eğitim politikaları 21.yüzyıl dünyasının lider ülkesi olabilmemiz yolundaki atılacak en önemli adımdır. Seçim sonuçlarının tekrar ülke ve milletimize hayırlı olmasını dilerken bir an önce gündemimizin birinci sırasına Türkiye’nin geleceğini olumlu etkileyecek konuları koymamız gerektiğini belirtmek isterim.” dedi.

 

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.