Kırmızıoğlu“ 1 Kasımda Cumhuriyetin Kazanımlarını Sahip Çıkacağız”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Cumhuriyet Halk Partisi( CHP) 26. Dönem milletvekili adayı Riyat Kırmızı oğlu “Cumhuriyet, toplumu ümmetten ulus, bireyi kuldan yurttaş konumuna yükselten bir Aydınlanma Devrimi’dir. 29 Ekim, bir doğuşun, bir devrimin, kısacası bir mucizenin yıl dönümüdür.” Sözleriyle Cumhuriyet Bayramı’ nın anlam ve önemine değindi.

Türk Devriminin Dünya tarihinde seçkin bir yeri bulunduğunu söyleyen CHP mv adayı Kırmızıoğlu, “Türk Devrimi, 20. yüzyılın en büyük çağdaşlaşma hareketlerinden biridir; Türkiye’nin çağdaş ülkeler ve değerler sistemine girebilmesini, orada kalabilmesini sağlamıştır.” dedi.

Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk’ ün , “Yaptığımız ve yapmakta olduğumuz devrimin amacı, Türkiye Cumhuriyeti halkını tamamen çağdaş ve bütün anlam ve biçimi ile uygar bir toplum haline ulaştırmaktır. Devrimimizin temel ilkesi budur” sözünü Türk Milletine tekrar hatırlatma yapan Kırmızıoğlu, “ Türk Devrimi’nin çerçevesini ortaya koymuştur. Dünya tarihinde seçkin yeri bulunan Türk Devrimi, 20. yüzyılın en büyük çağdaşlaşma hareketlerinden biridir; Türkiye’nin çağdaş ülkeler ve değerler sistemine girebilmesini, orada kalabilmesini sağlamıştır. Geleceğe güçlü biçimde ulaşabilmek, Cumhuriyetimizi korumak ve yaşatmakla olanaklıdır. Sağladığı kazanımlar göz ardı edilerek, temel niteliklerinin tartışmaya açılmak istenmesi, Cumhuriyet’in felsefesiyle bağdaşmayan, üzüntü verici bir durumdur. Bağnaz düşüncelerin etkisinde kalarak, yapılanları küçümsemek ya da önyargıyla yaklaşmak, yurdumuzu kurtaranlara, Cumhuriyetimizi kuranlara karşı en büyük haksızlık olacaktır.

1 Kasım Pazar günü sandığa giderek cumhuriyetimizin temel kazanımlarına sahip çıkacağımıza olan inancımla değerli halkımın Cumhuriyet bayramını kutlarım.” diyerek hem Cumhuriyet Bayramını kutladı hem de halkı birliğe davet etti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.