“ Cumhuriyetimiz tehdit altındadır”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Cumhuriyetimiz Tehdit altındadır diyen Hatay Barosu Başkanlığı,”Ülkemiz savaş ve ‘gericilik’ bataklığına çekilmek istenmektedir. Cumhuriyet düşmanlarına karşı birleşmeli ve laik, demokrasiye ve insan haklarına inanan, adaletin yılmaz savunucuları olarak çocuklarımızı Atatürk ilke ve inkılâpları doğrultusunda hazırlamalıyız.

Karanlığın Ülkemizin üstüne kâbus gibi çöktüğü her dönemde, bu karanlığı yırtıp atmış bir Ulusun evlatlarıyız. Ulusumuzu hâkim ve daim kılacak olan, Cumhuriyetin tüm kazanımları ve değerleriyle varlığını sürdürmesidir. Bu kazanım ve değerler bilimin, akılcılığın, aydınlığın kazanım ve değerleridir. 92 yıl önce Cumhuriyetin temelleri atılırken yapılan devrimler; bugün Cumhuriyetin sağladığı değerlerin önemini daha da anlamlı kılıyor.

Korku ve tehdide dayalı idarelerin yerini alan Cumhuriyet ilelebet payidar kalacaktır.

Bunun bilinciyle, tam bağımsız ve çağdaş bir devlet armağan eden Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, silâh arkadaşlarını saygıyla anıyoruz.” İfadelerinde bulundu.

Hatay Barosu Başkanlığı tüm Milletin Cumhuriyet Bayramını kutladı.

hatay-barosu2-400x220

 

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.