Feyezan Kanalı “kentin cazibe merkezi olacak”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ün adına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil açılış konuşması yaptı. Yaptığı konuşmada İskenderun’un kanayan yarası olarak ifade ettiği feyezan kanalının, görselliğiyle ikinci bir cazibe merkezi olacağını belirtti. Hayata geçirilecek olan diğer projelere de değinen Başkan Dingil “ 3 aya kadar 150 dönümlük araziye TOKİ’ den hariç Sosyal Konut yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tapu verdiği Karayolları İhalesi bitti, çalışmalar başlayacak. Çok büyük sürprizler var. İskenderun’ u Türkiye’nin dinamosu yapacağız.5000 kişiye istihdam etmek üzere OSB kurulacak.” Diyerek yapılan hizmetlerin hız kesmeden süreceğini ifade etti.

DSCF8520

Devlet Su İşleri yetkilisi Murat Acar projenin önemine binayen törene katıldıklarını söyleyerek başladığı konuşmasında İskenderun için yapmış oldukları projeleri hatırlattı. Feyezan kanalının ıslahıyla alakalı Selçuklu- Osmanlı mimarisi köprü yapılacağı örneğini vererek kanala estetik görüntü verebilmek için çalışacaklarını, şuan üzerinde çalıştıkları mastır planlama çalışmalarının bitmesiyle birlikte, vatandaşa hizmet için daha kapsamlı çalışma başlatacaklarını söyledi.

Törende konuşan vekil Orhan Karasayar,  10 yıllarca ihmal edilmiş hizmetlerin yüzde 95 inin tamamlandığını, Fransızlardan kalma binaların hizmet binası haline getirildiğini ve daha yapılacak projeleri olduğuna değinerek “İskenderun’un önü çok açık. Büyük projelerimiz var. Artık şehrimizi dantel dantel işleyeceğiz.” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.