Kadın Girişimciler Bir Arada

Published on:  /   Yorum yapılmamış

DOĞAKA 10. Kalkınma Kuruluna alınan bölgedeki kamu kurumu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları işbirliği ile “Sektörel İşbirliği Ağlarının Kurulması” kararına binaen ilk sektörel iş ağı olarak düzenlenen kadın girişimcilik paneli, Ajansımız ile Hatay Kadın Girişimciler Derneği işbirliği ve koordinasyonunda, 08 Ekim 2015 Perşembe Günü saat 13.00’te, Antakya Savon Oteli Toplantı Salonu’nda düzenlenen “Kadın ve Girişimcilik Paneli”, Hatay Vali Yardımcısı Fehmi Sinan NİYAZİ’nin, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof.Dr. Hasan KAYA’nın eşi Hanımefendi  Öğretmen Elif KAYA’nın, KOSGEB Hatay İl Müdürü Kenan SERT’in teşrifleri ile bölgemiz illerinde faaliyetlerini yürütmekte olan kadın dernek ve oda temsilcileri ile iş kadınlarımızın değerli katılımları ile başlamıştır.

DSC_5512

Açılış konuşmaları, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur YILDIZ, Hatay Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Meryem Işık NARİN, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü ve DOĞAKA Kalkınma Kurulu Başkanı Prof.Dr. Orhan BÜYÜKALACA tarafından gerçekleştirilen panelimizde, bölgemiz illeri arasında yer alan Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerimizin yanı sıra Ankara ve Kırıkkale illerinden de girişimcilik konusunda faaliyetlerini yürütmekte olan konuklarımız yer almıştır.

DSC_5522

Panel programı kapsamında, Gazeteci Yazar Sayın Tuluhan TEKELİOĞLU “Türkiye’de Kadının Yeri” konulu konuşmasını yaparken, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Elif ÖZDİLEK “Markalaşma ve Kurumsal İletişim” konulu sunumlarını değerli konuklarımız ile paylaşmıştır. Bunun yanı sıra, MKÜ Öğretim Üyesi Sonyel OFLAZOĞLU “Kadın ve Girişimcilik” temalı sunumlarını takdim ederken, “Bölgemizden Başarı Hikâyeleri” oturumumuzda Hatay Defne Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Doğaya Dönüş Derneği Başkanı ve BOTANİK Ladin Yönetim Kurulu Başkanı Nidal ÖZDEMİR ile CEBELİ Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Op.Dr.Esra BİCİK kişisel deneyim ve tecrübelerini içeren başarı öykülerini konuklarımıza aktararak, kadın girişimciliğin toplumdaki yeri ve önemine vurgu yapmışlardır.

DSC_5515

Ardından, panelin “Kadın Girişimciler İçin Devlet ve Özel Sektör Destekleri” oturumunda, DOĞAKA Hatay Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Cenk ÖZBAYKAL ile KOSGEB Hatay İl Müdürü Sayın Kenan SERT uygulamadaki usul ve esaslar hakkında teknik bilgi aktarımında bulunmuşlardır. Söz konusu programın katılımcıların sorularının panelistler tarafından yanıtlanması ile sona erdi.

DOĞAKA Kadın ve Girişimcilik Paneli’ ne katılım sağlayan değerli protokol erkânına, kıymetli konuşmacılarımıza, bölge içi ve dışından katılım sağlayan değerli misafirlerimize ve bölgemiz basın mensuplarına teşekkürlerimizi iletir, saygılar sunarız.

DSC_5517

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.