Yabancı Konuklar İskenderun Kültürünü Tanıyacak

Published on:  /   Yorum yapılmamış

 

İskenderun İbni Sina Anadolu Lisesi, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nca desteklenen “Challenging Communication In A Committing Community – Rekabete Dayalı İletişim” adlı Erasmus Plus Projesi kapsamında Danimarka ve Romanya’dan gelecek öğretmen ve öğrenci grubunu ağırlayacak.

16- 22 Ekim 2015 tarihleri arasında 21 kişilik öğretmen ve öğrenci grubuna ev sahipliği yapmaya hazırlanan İbni Sina Anadolu Lisesi öğrencileri, konuklara İskenderun kültürünü tanıtacak.

Hazırlıkların tamamlandığını ve yarından itibaren konukları ağırlamaya başlaycaklarını belirten Okul Müdürü Kenan Tıraş, öğrencilerinin farklı kültürlere karşı farkındalığını arttırmak istediklerini belirterek,  “Amacımız; öğrencilerimizin araştırma, bilgiyi sınıflandırma, eleştirel düşünme becerilerini geliştirmek, yaratıcı olmalarına imkan tanımak, teknoloji alanında bilgilerini artırmak, gerek bireysel gerekse takım içerisinde çalışabilme becerilerini artırmak ve bunları yaparken proje dilimiz olan İngilizceyi etkin bir şekilde kullanmalarına şans tanımak olarak özetleyebiliriz” dedi.

İlk hareketin 18-25 Şubat tarihleri arasında Danimarka’ya gerçekleştiğini belirten Tıraş, “ilk olarak 1 idareci, 1 öğretmen, 8 öğrenci  toplam 10 katılımcı olarak Danimarka’ya gerçekleştirildi. İkinci hareketlilik 23-29 Mayıs tarihleri arasında 1 öğretmen, 5 öğrenci toplam 6 katılımcı olarak Polonya’ya gerçekleştirildi. Şimdi sıra  üçüncü hareketlilikte” dedi.

İngilizce Öğretmeni ve Proje Koordinatörü Filiz Egemen ise, Danimarka ve Romanyalı konukların, 1 hafta sürecek olan projede İskenderun’un kültürünü yakından tanıma fırsatı bulacaklarını belirterek, ayrıca yabancı konukların katılımıyla İskenderun Primemall’da “Create A New Art – Yeni Bir Sanat Yarat” adlı resim sergisinin de açılacağını ifade etti.

Konukların Türk öğrenci evinde ağırlanacağını belirten Egemen, “Çok yoğun bir program hazırlandı. Toplantının konusu “Sanat”.  Öğrenciler uluslararası gruplar halinde bir şarkı seçip, bu şarkıyı resmedecekler. Resimler 21 Ekim Çarşamba günü saat 17.00’da PrimeMall’da sergilenecek. Tüm halkımız davetlidir. Sergiyi gezenler en çok beğendiği resme oy kullanacak. Böylelikle “Rekabete Dayalı İletişim” adlı projemiz tatlı bir rekabetle amacına ulaşmış olacak” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.