Okullarda bulaşıcı hastalıklara dikkat!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Yaklaşan kış aylarıyla beraber, çocuklarda sıkça görülen gribal enfeksiyonlara karşı anne babalara uyarıda bulunan Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emin Turhan, bu salgınlara karşı alınabilecek en iyi önlemin grip aşısı olduğunu ifade etti.

Soğuk havalarla birlikte; öksürük, yüksek ateş ve burun tıkanıklığı şikâyetlerle gelen çocuklarda artış yaşandığına dikkat çeken Uzm. Dr. Emin Turhan, altı aydan büyük çocuklara mutlaka grip aşısı yaptırmanın gerektiğini vurgulayarak, “Okul sezonuyla birlikte, bulaşıcı enfeksiyonlarla sıkça karşılaşmaktayız. Grip, bulaşıcı olan ve ateşle seyreden, salgınlara yol açan bir solunum yolu hastalığıdır. Özellikle sonbahar ve kış başlangıcında karşılaştığımız gribal enfeksiyonlar, yeterli tedbirler alınarak, ciddi oranda azaltıla bilinir. Bu nedenle tüm okul çocuklarına kış mevsimi öncesinde her yıl rutin grip aşısı yaptırmalarını önermekteyiz” açıklamasında bulundu.

“Hijyene önem verilmelidir”

Bulaşıcı hastalıklarla mücadelede hijyenin önemine değinen Uzm. Dr. Emin Turan, “Kişisel hijyen, bulaşıcı hastalıkların vücuda bulaşmasını önlemede büyük rol oynamaktadır. Özellikle tuvaletten sonra iyi yıkanmamış ellerde kalan mikroplar, pek çok bulaşıcı hastalığın yayılmasına neden olmaktadır. Bu sebeple el hijyenine dikkat ederek, bulaşıcı hastalıkların önlenmesini sağlayabiliriz.

Ayrıca çocuklar, kalabalık ve kapalı ortamlarda birlikte oldukları için gribal enfeksiyon riski de artmaktadır. Bu nedenle, çocuklar teneffüs aralarında mutlaka açık havada bulunmalı, giyimine dikkat etmelidir” dedi.

“Hasta çocuğunuzu okula göndermeyin”

Bulaşıcı hastalık tanısı konan çocukların, hasta olduğu süre içerisinde okula gönderilmemesi konusunda uyarıda bulunan Uzm. Dr. Turhan, ayrıca çocuklarda herhangi bir hastalık ortaya çıktığı anda, okul yetkililerinin bu durumdan haberdar edilmesi gerektiğini belirtti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.