“Ahilik ve Ahi Evran nedir” diye sordular

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Ahi (esnaf) bayramı hakkında bilgi edinmek isteyen doğa koleji öğrencileri İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Esnaf Oda Başkanı Uğur Fırat’la bir röportaj yaptılar. Gerçekleşen röportajda öğrencilerin sorularını cevaplayan Fırat memnuiyetini de dile getirerek açıklamalarda bulundu. Başkan Fırat :”siz gençlerimiz geleceğimizin ümit ışıklarısınız. Sizleri bilgilendirmek benim için büyük bir onurdur. ahi(esnaf) bayramı ahilik, Ahi Evran tarafından Hacı Bektaş-I Veli’nin tavsiyesiyle kurulan esnaf dayanışma teşkilâtıdır. Her sene kutladığımız, üyelerimizi onurlandırdığımız sosyal aktivitelerle dolu bir bayramdır.” diyerek açıklamalarda bulunan Fırat’a çiçek taktimi yapan öğrenciler başkan Fırat’a teşekkür Ederek çiçek taktim ettiler.

doğa12 doğa10 doga2 doga1

Doğa koleji öğrencilerinin bu nazik düşüncesi başkan Fırat’ı duygulandırdı. Gerçekleşen ziyaretten duyduğu memniyeti dile getiren başkan Fırat Doğa Koleji Tarih Öğretmeni Ela hocaya İskenderun Kuyumcular Ve Saatçiler Esnaf Odası adına fincan takımı hediye etti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.