“TOKİ ile vatandaşın hayalleri ile oynuyorlar”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

TOKİ’nin Başbakanlığa bağlı bir birim olduğunu anımsatan MHP İskenderun Belediye Meclis üyesi İbrahim Yavuz,  Belediye Başkanı Seyfi Dingil’i TOKİ’yi seçim malzemesi yapmakla suçladı. “Kaldırım taşlarını törenle milletvekili Karasayar ile törenle kaldırıma taş döşeyen bir zihniyetten de ne beklene bilinir ki?” diyen İbrahim Yavuz, “Başbakanlığa bağlı TOKİ evlerini seçimden önce 4500 konut yapıyoruz diye seçim malzemesi yapılıyor. Belediye seçimleri bitti kendi belediyelerinin projesiymiş gibi göstermeleri ne derece doğru. Cuma günü talepleri törenle alacağız demeleri de doğru değil. Vatandaşın hayalleri ile oynuyorlar. “Türkiye’nin en iyi projesi” diye tanıttıkları Kentsel dönüşüm projesinin de altında kalan bu zihniyet TOKİ projesinde de başarılı çıkamayacaktır. Şimdi “halkımız 4500 konut yapıyoruz” diye kandırıyor. Çünkü TOKİ’nin konuşlandırıldığı alanın kapasitesi, söylenenlerin çok altında… Mevcut alanın kat yoğunluğunu arttırsalar bile söyledikleri sayıya ulaşamayacakları gibi, İskenderun’un da 4500 konut açığı yoktur. Tüm bu şaibeler altında TOKİ için başvurular başladı.” dedi. İbrahim Yavuz, yine aynı konuyla ilgili sosyal paylaşım sitesinde yaptığı yorum ile “Başvuruda para alınmayacakmış. Yok bide mülkiyeti TOKİ ye ait olan yerden para mı alacaksınız? “Karayolları ihalesi yapıldığı g ün yüksek fiyat veren de kalacak. 1950 veren ve 3 trilyon veren iki firma vardı. 3 trilyon verende kalacağını nasıl bildim?” ifadelerini dile getirdi.

4500 kont yapılacağına dair Seyfi Dingil ve yönetiminden Yazılı beyanat almak istediklerini de duyuran, MHP İskenderun Belediye Meclis üyesi İbrahim Yavuz,  “Vatandaş artık yemiyor. Yapmazsanız bir yalanınız daha TOKİ il onaylanmış olacak. Taslak çalışmanız var mı? O kadar konut orya sığar mı? Bir seçim için insanları kandırmaya değer mi? Kentsel dönüşüm maşallah çok güzel oldu bitirdiniz. Feyazan Kanalı’nda gondol gezileriniz feyezan kanalında başladı mı? Başladıysa tünelden insanlar akın akın gelecekler. O Kayıtlar da Parasız mı? TOKİ müracaatları da parasız zaten. Ayrıca TOKİ’ye teleferik ile gidilecek değil mi? Boyacılar Parkının arkasındaki meydanın adını da parasını ödeyen işadamının ismini koyun ayıp olmasın. MHP grubu ve vekilimiz İbrahim Gül der ki; “Vatandaşların duyguları ile oynamayın. TOKİ ile vatandaşın hayalleri ile oynamayın. Vatandaşlara doğruyu söyleyin ve vatandaşların yardımcısı olun. Seçim çalışması böyle olur. Biz halkımız lehine olan bu önemli konuları halkımız adına MHP milletvekili adayımız İbrahim Gül ve MHP Grubu adına bu konuların takipçisi olacağız” dedi.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.