Milletvekili Dudu “Halk Yetkiyi CHP’ ye Verecek”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

mevtut dudu (9)CHP Milletvekili Mevlüt Dudu konuşmasına “Türkiye neden bu seçime gidiyor?” sorusunun analizini yapmak gerektiğini ifade ederek başladı.

7 Haziran da halkın, birincisi “13 yıldır AKP zulmüne hayır” dediğini ve ikincisi “Türkiye bundan sonra koalisyon döneme girmiştir”  kararını verdiğini ifade ederek sonuçları özetleyen Mevlüt Dudu, “ AK parti artık tek başına iktidar değil. Seçim sonuçlarının açıklanmasından itibaren CHP en olumlu, en yapıcı tavrı almıştır. Belki de buradaki insanların yüzde yüzünün karşı çıkacağı koalisyona bile evet dedi.  Ne için Türkiye için.” dedi.

Vekil Dudu Türkiye’nin yeni bir seçime gitmesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bağlayarak “ Türkiye bu belirsizlik ortamında ekonominin dibe vurduğu, terörün alıp başını gittiği bu belirsizlik ortamında yeniden bir seçime gidiyor. Bir kez daha kaçınılmaz olan gerçekleşecek. Milli iradeyi, halkın iradesini hiçe sayanlar hiçbir zaman kazançlı çıkmazlar. Ve 1 Kasım’ da bu halk, kendi iradesini hiçe sayan o şahsa ve onun zihniyetindeki partisine gerekli dersi sandıkta vereceklerdir.” diye konuştu.

CHP’ li Dudu seçim bildirgelerinin birkaç değişiklik dışında aynı olduğunu, döviz kurundan kaynaklı, çiftçiye verilecek mazotun 1500 değil 1800 tl olarak belirlenmesi gibi bazı küçük ilaveler yapıldığını söyledi.

CHP’nin geçen seçimde asgari ücrete ilişkin verdiği rakamları yüksek bulan AKP’nin bu seçimde asgari ücret bedelinin yükselteceklerini açıklamasını eleştiren CHP Hatay Milletvekili Adayı Dudu, Cumhurbaşkanının  “… Anayasayı hiçe sayarak ben Beştepe’nin adresini bilmeyene hükümet kurma görevi vermem.” şeklindeki ifadelerinin yersiz olduğunu 1 Kasım’ da halkın Kemal Kılıçdaroğlu’ na bu görevi vereceğini söyledi.

chp partililer (2)

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.