“Eskiden rant gelirleri vardı şimdi ise yatırım gelirleri var”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay milletvekili ve 26. Dönem Ak Parti milletvekili adayı Orhan Karasayar, 26 dönem milletvekili adayı Filiz Özçörekçi, 1 Kasım milletvekili seçimlerine yönelik basın toplantısı yaptı. Toplantıya milletvekili Orhan Karasayar ve milletvekili adayı Filiz Özçörekçi’ nin yanı sıra İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in de katıldığı basın buluşmasında konuşan milletvekili Orhan Karasayar, Ak Parti iktidarı sonrası yatırımların İskenderun Körfezi’nde yoğunlaştığını belirtti ve “Türkiye’miz dünya ülkelerine baktığınız zaman en büyük yatırımları yapanlardan bir tanesi. Uzağa gitmeye gerek yok 2002 öncesi İskenderun’da inanın 10 tane inşaat göremezdiniz, insanlar yatırım yapmazlardı ama şuan da inşaat sektörü olsun, sanayi sektörü olsun insanlarımız ellerindeki birikimi yatırıma harcıyor, eskiden rant gelirleri vardı şimdi ise yatırım gelirleri var. Eğer bu iktidar tekrardan sekteye uğrarsa çok daha sıkıntılı günler geçireceğimizi düşünüyor ve bunu istemiyoruz.” Dedi.

karasayar

Seçim sürecine ilişkin gelişmeleri değerlendiren Orhan Karasayar, tek parti iktidarı ile ilerleyen bir Türkiye’ de şuan yaşanan siyasi istikrarsızlığın kısa sürede ülkeyi kaosa döndüğünü, yerli ve yabancı yatırımcıların korkuyla beklediği anlattı. Karasayar, “Görüyoruz ki hiçbir parti koalisyon ile yola çıkma niyetinde değil, Türkiye Ak Parti iktidarı ile hangi dönemeçlerden ve ne kadar sıkıntılı günlerden bu güne geldiğini kimse unutmuyor. Kısa sürede siyasi istikrarsızlığın yaşandığı şu süreçte bile 25 Milyar $ gibi bir ekonomik kayıp ile dönem geçirmekteyiz. Dolar ve Euro birçok yatırımcıları korkutuyor ve yatırım yapmaktan çekinmeye başlıyor. Biliyorsunuz ki ciddi sermaye sahibi yatırımcılar güvenli liman arar, Türkiye dünyada yaşanan birçok ekonomik krizlerde bile güvenli bir limandı. Çok şükür şu anki sorunlarda bile ülkenin ekonomisi herhangi bir krize karşı dayanıklı. Çünkü 14 yıl Ak Parti Türkiye’yi ayakları yere sağlam basan bir ülke konumuna getirdi.” dedi.

toplantı

Türkiye Şahlanacak – Türkiye Uçacak ”

“Ak Partinin Sözü Sözdür”

Karasayar; “İktidarımız, darbe planlarıyla karşılaştı. Ak Parti kapatılmaya çalışıldı. Onca mücadeleler verildi. Yatırımlar yapıldı. Ülkemizde 12 yılda büyük projeler hayata geçirildi. Sosyal dayanışma yönünde herkese dokunuldu. Beyannamemizde rahatı refahı arttıracak projeler açıklandı. Gençlerimizin iş bulması için 1 yıl maaşını vergisini devlet ödeyecek. Hükümetin desteğiyle herkes tecrübeli eleman olacak. AK partinin sözü sözdür. Birçok alanda yatırımlar ihracatlar artacak. İnşallah önümüzdeki süreçte Türkiye şahlanacak. Türkiye uçacak.” diye konuştu.

“Tek başına iktidar olmak için çalışıyoruz”

Partilerini tek başına iktidar yapmak için çalıştıklarını söyleyen AK Parti Hatay Milletvekili Adayı Filiz Özçörekçi, Türkiye’nin koalisyon hükümetlerinden çok çektiğini belirterek. Ülkenin kaybettiği üç ayın önümüzdeki süreçte tamamlanacağına inandığının altını çizdi.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.