İskenderun çevresine doğalgaz depolama yatırımı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun-Hatay civarında 10 milyar TL’lik doğalgaz depolama yatırımı stratejik teşvik kapsamına alındı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İskenderun-Hatay civarındaki doğalgaz depolama alanında 10 milyar TL’lik Türk-yabancı ortak projeyi stratejik teşvik kapsamına alındığını açıkladı. Yatırımcı ülke ve şirkete ilişkin detayların yazılı olarak açıklanacağını duyurdu.

‘Türkiye doğalgaz alanında zayıf olduğuna dikkat çeken Zeybekci, “Ekonomi Bakanlığı olarak tek bir kalemde 10 milyar TL’lik bir yatırım belgesi verdik. Türkiye’nin enerji güvenliğini garanti altına alacak bir yatırım. Alan olarak doğalgaz depolama. Doğalgazla ilgili dalgalanmalarda, Türkiye’nin gerek fiyat, gerekse sürdürülebilir enerji güvenliği alanında zayıflığı söz konusu. Türkiye’nin gerek fiyat hareketlerine karşı elastikiyeti, gerekse sürdürülebilir arz güvenliği için önemli bir yatırım olacak” dedi. Zeybekci, ülke ve şirket adı vermedi, ancak detaylarla ilgili olarak Ekonomi Bakanlığı’nın yazılı bir açıklama yapacağını açıkladı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.