“Türkiye İnovasyon Haftası” etkinliği tanıtıldı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Adana Sanayi Odası ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nin yanısıra çok sayıda kurumun destek verdiği “Türkiye İnovasyon Haftası” ile ilgili tanıtım toplantısı Adana Sheraton Hotel’de yapıldı.

5-6 Kasım tarihleri arasında yapılacak organizasyon hakında bilgi veren TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, sözlerinin başında Ankara’daki terör saldırısını lanetledi. Ülkeyi derinden sarsan, masum vatandaşlara yönelik akıl ve vicdan yoksunu saldırıları gerçekleştiren kirli elleri nefesleri tükenene kadar lanetlemeye devam edeceklerini vurgulayan Büyükekşi, “Terörden dolayı Türkiye’nin herhangi bir yerinde tek bir vatandaşımıza zarar gelmeyene kadar milletçe tek vücut olmalı ve terörü oluşturan tüm faktörlere karşı ortak bilinçle hareket etmeli. Bu belayı, bu güzel topraklardan bir daha geri dönmemek üzere hep birlikte uzaklaştırmayız.” dedi.

Büyükekşi, dört yıldır hayata geçirdikleri İnovasyon Haftası’na ilişkin ise gençleri yenilik ve buluşlarla gündeme getirmeyi amaçladıklarını söyledi. TİM’in inovasyona ayrı bir önem verdiğine dikkat çeken Büyükekşi, katma değerli ihracatın “inovasyon, Ar-Ge, tasarım ve marka” ile mümkün olabileceğini her fırsatta dile getirdiklerini kaydetti. Ülkede özellikle inovasyon kültürünün yaygınlaşması için çok boyutlu çalışmalara imza attıklarını anlatan Büyükekşi, Adana’daki iki günlük etkinlikte “geleceğin akkılı kentleri, dijital dünya, tasarım, girişimcilik, sivil toplum kuruluşlarında inovasyon” başlıklı konuları ele alacaklarını belirtti. Zeynep Bodur, Fuat Tosyalı, Güler Sabancı, Ali Sabancı, Hamdi Akın gibi iş dünyasının önemli temsilcilerinin kente geleceğini ifade eden Büyükekşi, dünya çapında çok önemli konuları da burada ağırlayacaklarını aktardı. Büyükekşi, ücretsiz olan bu aktivitelere katılmak isteyenlerin internetten kayıt yaptırması gerektiğini sözlerine ekledi.

Toplantıya katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Türkiye’nin teknolojide gelişmiş ülkelerin standardında olabilmesi için öncelikle zihinsel bir inovasyona ihtiyaç olduğunu açıkladı. Adana’daki bu toplantının bunun önünü açmasını dileyen Sözlü, “Nihayetinde geçmiş alışkanlıklar, bağnaz düşünceler, gündelik hayıtımızın, toplumsal hayata olan etkisi, düşünce hayatımızın inkar edilemez şekilde etkisi altındadır. İnovasyon zihinsel gelişimimize de inşallah katkı verecektir.” şeklinde konuştu. TİM Başkan Vekili Tahsin Öztiryaki, invasyon kültürünün ülke geneline yerleşmesinin önemi üzerinde durdu. Bu konuda herkese bir takım görevler düştüğünü hatırlatan Öztiryaki, “Bugüne dünyanın başka ülkelerinden ve Türkiye’den yaklaşık 350 konuşmacı getirdik. Onların başarı hikayelerini dinledik. Bu hikayeler bir çok insana ilham kaynağı oldu.” diye konuştu.

‘İHRACATTA RAKAMLAR BEKLEDİĞİMİZ GİBİ GİTMİYOR’

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Koordinatör Başkanı Bülent Aymen ise Türkiye ihracatının geçen ay büyük bir düşüş yaşadığına dikkat çekti. İhracatta rakamların bekledikleri gibi gitmediğinin altını çizen Aymen, 500 milyar dolarlık ihracat hedefine karşın rakamlarının buna paralel gitmediğini bildirdi. Aymen, şöyle devam etti: “Fakat biz ihracatçıların elinde olan bir olay değil. Dünyada farklı konjonktür yaşanıyor. Türkiye’de bölgesel anlamda baktığımızda çok farklı düşüşler yaşıyoruz. Bu düşüle ilgili ihracatçılar kendilerine farklı bir yol haritası çizmeye çalışıyoruz. İhracatımızı nasıl artırabiliriz umuduyla bir takım planlar yapıyoruz. Bu yol haritası içinde en önemli faktör inovosyon ve Ar-Ge’dir. İhracatçının yapması gereken en önemli çalışma budur.”

Toplantıya Sanayi Odası Meclis Başkanı Hüseyin Nuri Çomu, Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, Akdeniz İhracatçılar Birliği Su Ürünleri ve Hayvansal Mamüller İhracatçılar Birliği Başkanı Alican Yamanyılmaz’ın yanı sıra Adana ve Mersin’de çok sayıda kurum temsilcisinin katıldı. Kaynak:Aktifhaber

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.