“Vatanın birlik ve bütünlüğünü bozamayacaklar”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Son günlerde yaşanan terör saldırılarına da dikkat çeken SİMESEN (SİME-SEN) Hatay İl Temsilcisi Hatay Komat, Türkiye’nin birlik ve beraberliğini bozmak isteyenlerin başarılı olamayacağını söyledi. SİME-SEN Hatay İl Başkanı Komat, mesajında “Şehitlerimize Allah’tan rahmet, aileleri ve tüm ulusumuza baş sağlığı diliyoruz. Vatanımız bir bütündür ve öyle de kalacaktır. Birliğimizi dün de bugün de gelecekte de hiçbir güç parçalayamadı ve parçalamaya da gücü yetmeyecektir. SİME-SEN ailesi olarak derin üzüntü içerisinde olduğumuzu ama şu da bilinmelidir ki: SÖZ KONUSU VATANSA BİRLİKTELİĞİMİZİ BOZMAYA ÇALIŞAN hiçbir güç emeline kavuşamayacaktır. Başta TSK ve EGM camiamız olmak üzere tüm ULUSUMUZUN BAŞI SAĞOLSUN” dedi.

SİME-SEN ile ilgi bazı açıklayıcı bilgiler aktaran İl Temsilcisi Hatay Komat, Askeriye ve Emniyet bünyesinde çalışan sivil memurları kapsayan örgütlenme modeli ile büro çalışanları memurlarını kapsayan bir sendika olduklarını belirterek Türk Silahlı Kuvvetlerinde Görev Yapan Sivil Memurlar olarak sendikalaştıklarını, Hatay’da ise 210 üyeye ulaştıklarını söyledi.

“Bizler  çalışma hayatındaki  yaşanan sorunların birikmesi sonucunda çözümlerinin en etkili yolunun  sendikalaşmak olduğuna karar vererek bu yola çıktık. Yaklaşık üç yıl önce sivil memurlar sendika platformu adı altında harekete geçerek gereken alt yapı ve donanımımızı tamamladık. Sendikal haklarımızı almak için mücadelemize başladık” diyen SİME-SEN Hatay İl Temsilcisi Hatay Komat, “Yasaklı olmamıza rağmen, mücadelemizin daha etkin ve hızlı ilerlemesi adına 21 Ekim 2011’te Ankara valiliğine gerekli başvurumuzu 51 arkadaşımızla beraber yaptık. 52 bin arkadaşımız adına SİME-SEN’İ kurduk. Sendikamızın kuruluşundan Sonra  14-15 Nisan 2012’de ilk olağan genel kurulumuzu yaptık. Böylece Kuruluşumuzun resmi  ve  tüzel kişiliğe kavuşmasını sağladık” dedi.

Sivil memurlar olarak uğradıkları hak kayıplarını aramak adına bugüne kadar birçok sorunu yargıya taşıdıklarını ifade eden SİME-SEN Hatay İl temsilcisi Hatay Komat, sendika olarak 1 Mayıs İşçi bayramında İskenderun’da da alanlara indiklerini ve kentteki sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte yürüdüklerini söyledi.

SİME-SEN İskenderun’da Şehit Pamir Caddesi üzerindeki Onur İşhanı’nda sendikal faaliyetlerini sürdürüyor.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.